Articolul acesta trebuia scris acum mult timp, dar, din păcate, am reușit abia acum să-l scriu. Este vorba despre cât a costat renovarea sălii de clasă a școlii de la Livezeni: cât a costat din punct de vedere financiar, cât timp am avut la dispoziție și cine au fost cei care au participat.

În primul rând, aveți aici contractul de donație încheiat  între asociația „Stâlpeni, comuna noastră!” și Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni și regăsim acolo suma totală de 742,66 de lei la care se mai adaugă aproximativ 200 de lei reprezentând 2 cutii de lavabilă și alte câteva cutii de vopsea achiziționate pe persoană fizică de către membrii asociației.

Așadar, din punct de vedere financiar, renovarea sălii de clasă ne-a costat aproximativ 1.000 de lei, rămânând de renovat numai tavanul pentru care am început deja să ne organizăm.

Din punct de vedere organizatoric am avut la dispoziție câțiva părinți, toți membrii asociației și pe doamna profesoară Valentina Enache alături de soțul domneai, domnul Florin Enache. Aceasta a fost „mâna de lucru”, cum se mai spune. Iar ca timp am reușit să terminăm totul în numai 2 săptămâni.

Astfel, prin parteneriatul profesori – părinți – asociație am reușit să renovăm o sală de clasă cu numai 1000 de lei, în doar 2 săptămâni. Și nu pot să nu mă gândesc acum, oare câte săli de clasă ar fi putut fi renovate cu ajutorul autorităților locale dacă s-ar fi dorit lucrul acesta.

Dar, bineînțeles, educația nu a fost și nici nu este o prioritate…

Articol apărut și în Gazeta de Stâlpeni.