Am pornit proiectul Asociația „Stâlpeni, comuna noastră!” pe la începutul anului 2021, după ce am încercat prin toate celelalte metode să fac un bine comunității. Am încercat să ajut ca simplu cetățean, scriind și depunand proiecte de HCL, dar acestea au fost blocate și băgate la sertar. Am încercat din perspectiva unui membru al unui partid politic nou apărut și am rămas de unul singur. Am încercat și pe aceea a unui membru al unui partid politic vechi, cu consilieri locali și oameni în funcții publice și am fost ușor-ușor îndepărtat, dat la o parte. Acum încerc să schimb prin implicare civică.

Cu toții avem în noi și bunătate și răutate dar de cele mai multe ori, în diferite contexte din viața noastră, simțim nevoia de a face bine. Mai mult, simțim nevoia să se spună despre noi că suntem niște oameni buni care au ajutat sau îi ajută pe alții.

Eu am simțeam des asta. Fie în perioada sărbătorilor, fie atunci când mergeam la biserică, iar la un moment dat am zis să merg mai departe și să fac din a ajuta un scop în sine în viață. Așa am ales să intru în politică pentru că acolo am crezut că se pot ajuta direct și extrem de mult oamenii. Din păcate n-a fost să fie, interesele politice primând de cele mai multe ori.

Am renunțat la politică, însă am descoperit, odată cu acest proiect civic, o oportunitate în a ajuta la fel de mult oamenii și, vă spun sincer, că am reușit să ajut mai mult civic decât politic. Iar proiectul „Stâlpeni, comuna noastră!” mi-a dat ocazia să reușesc ceea ce îmi doream să îndeplinesc prin politică acum 4-5 ani.

Spun toate acestea nu ca să mă laud. Sunt conștient că în viață pe lângă bine am făcut și foarte mult rău oamenilor, nu intenționat, dar am făcut și rău. Însă împărtășesc toate acestea ca să vă invit să vă alăturați acestui proiect civic, ori acțiunilor pe care le organizăm și să înțelegeți ce vă poate oferi acest proiect.

Asociația „Stâlpeni, comuna noastră!” oferă șansa oricărui om să-și redescopere bunătatea și să o scoată la suprafață, oferă șansa oamenilor să facă lucruri bune pentru alți oameni și oferă șansa de a te simți parte a unui grup de oameni care își pun la un loc resursele și timpul pentru ca alți oameni să aibă de câștigat.

Sper ca acest articol să vă arate că putem fi oameni buni sau oameni răi, pentru că decizia e la noi. Noi alegem ce fel de oameni vrem să fim, iar dacă sunt printre voi oameni care își doresc să facă bine și să ajute, asociația „Stâlpeni, comuna noastră!” este o oportunitate pentru asta și vă stăm la dispoziție oricând.

Articol apărut și în Gazeta de Stâlpeni.