Așa cum v-am promis, am revenit cu detalii despre acțiunea caritabilă organizată de ONG-ul din care fac parte, Asociașia „Stâlpeni, comuna noastră!”, eu ocupându-mă de colectarea și distribuirea tuturor produselor colectate.

Împreună cu alte persoane din Pitești și din împrejurimi cu care am colaborat, am mers duminică în județul Teleorman, în localitatea Tătărăști, la Biserica din satul Udupu.

Oameni în vârstă erau cam puțini la slujbă, în schimb erau peste 20 de copii păstoriți de un preot tânăr cu har, cu inițiativă și cu milă pentru enoriașii săi. Acest preot pune la dispoziția copiilor biserica pentru ca acești copii să poată recupera la materiile la care au unele lipsuri.

Școala de Duminică, așa se numește inițiativa părintelui, reunește copiii de toate vârstele din sat de la clasele 1-8, aceștia fiind ajutați de oameni cu suflet care vin să-i îndrume la unele materii.

După terminarea slujbei la care am participat cu toții, preotul VALTER CUTUR a mers cu noi să vadă ce am adus pentru enoriașii săi mai mici, dar și mai în vârstă. Nu se aștepta ca noi să venim cu o dubă, un Volkswagen Crafter, plină cu hăinuțe, încălțăminte, rechizite, jucării, chiar și un pătuț pentru nou născuți.

Îl întrebam pe preot unde le punem, iar acesta pur și simplu a rămas câteva secunde înmărmurit și fără cuvinte. Copiii erau toți în spatele lui, dimpreună cu oameni care se strânseră să vadă ce e în mașină. A rostit părintele murmurând:

Nu credeam în viața mea că o să primesc atâtea lucruri la un singur apel făcut acestor oameni. Nici nu știu unde să le pun!

Au contribuit toți cu mic cu mare la cărat de saci cu haine, cutii, ulei, zahăr, făină, orez etc. și așteptau cu toții ca părintele să le împartă darurile. Din partea ONG-ului „Stâlpeni, comuna noastră!” a fost donată și suma de 250 lei, sumă strânsă de la oameni de bună credință din comună, cu promisiunea că va fi folosită pentru achiziționarea de rechizite școlare.

Dragii noștri, să-i mulțumim lui Dumnezeu că trăim într-o comună unde totuși nivelul de trai este cât de cât decent. Am rămas șocat să aud că acei copii dorm câte 4-5 într-un pat, că n-au ce mânca, nu au cu ce se încălța, dar în schimb merg la Biserică și speră în ajutorul lui Dumnezeu prin acest preot. Dumnealui are pagină de facebook (Cutur Valter George) de unde puteți afla mai multe lucruri pe care le face în parohia sa.

Eu nu pot decât să vă mulțumesc tuturor celor care ați donat câte ceva pentru aceste suflete, că ați fost foarte receptivi și că ați înțeles că e nevoie de dragostea noastră pentru semenii noștri, indiferent unde se află aceștia pe teritoriul țării noastre.

Rămâneți aceeași oameni de bună credință, gândiți cu inima și dăruiți din suflet! VĂ MULȚUMIM!

Articol apărut și în Gazeta de Stâlpeni.