Acum cateva saptamani am pornit o consultare publica in comuna Stalpeni pe tema educatiei si am promis ca din acea consultare vor reiesi proiecte de HCL pe tema invatamantului local.

Primul proiect din aceasta serie pe care il fac public este Stimularea financiara a elevilor prin acordarea unor burse de merit.

Conform proiectului vor primi burse de merit 155 de elevi din comuna Stalpeni, cuantumul bursei per elev fiind de 300 de lei iar valoarea totala a acestei investitii in invatamant se ridica la suma de 46.500 de lei. Proiectul integral poate fi citit aici.

Costurile ar urma sa fie suportate din bugetul Consiliului Local Stalpeni conform art. 2 din HG nr. 1064/2020.

Daca ne dorim rezultate, daca ne dorim un popor educat, daca ne dorim sa construim ceva pe termen lung atunci trebuie sa investim, trebuie sa investim in oameni si in educatia lor iar o astfel de investitie in mediul rural nu poate fi decat un bun punct de inceput.

Acesta este doar primul proiect din seria proiectelor pe invatamant, vor urma si alte proiecte care vor viza dotarea scolilor, pregatirea profesionala/pedagogica a profesorilor etc.

 

Articol apărut și în Gazeta de Stâlpeni.