E trecut de jumătatea lunii august și la Școala Livezeni e forfotă mare. Se reconstruiesc rampele pentru persoanele cu dizabilități, se reabilitează fațada clădirii corpului nou, se repară/zugrăvesc aceleași două clase. Cu puțină bună voință se cosește iarba și, … gata începutul anului școlar.

Sala de clasă reabilitată anul trecut cu sprijinul ASCN, acum îmbracă haine noi sub forma unui mobilier de calitate oferit printr-o sponsorizare din partea Starbuks. Desigur, sponsorizările nu pică din cer. E nevoie de implicare, drag de copii, drag de comuna în care ai crescut și te-ai format ca om … drag de a întoarce cumva comunității, binele făcut.

Așadar, un băiat frumos la chip și mai ales la suflet s-a apucat să scrie un proiect prin care a cerut firmei la care lucra, câte ceva pentru bunul mers educațional al clasei pe care o zugrăvise chiar el și colegii lui, cu un an în urmă.

Ca un cadou de sfârșit de an școlar, a primit vestea că i s-a aprobat cererea/proiectul, dar mai avea nevoie de cofinanțarea de 1.200 lei pentru a achiziționa întreg „arsenalul” de lucru pentru clasa a II-a: 12 seturi de băncuțe și scaune, o catedră și un videoproiector.

După ce s-a dat ce 3 ori peste cap, precum „Greuceanu” lui Petre Ispirescu, a reușit să strângă și suma de care avea nevoie. Astfel, a găsit câțiva oameni de bună credință care au donat: o doamnă contabil, o doamnă profesor, persoane din familia sa, el și alte persoane inimoase…

Continuarea aici.